Veelgestelde vragen & contact

Wat is Huis & Tuin Cadeau?
 • Huis & Tuin Cadeau is een open waarde cadeaukaart die te besteden is bij alle winkels die op de pagina ‘Acceptanten’ genoemd worden. De ontvanger van de cadeaukaart heeft keuze uit het gehele assortiment van deze woonwinkels en tuincentra. Van meubels en verf tot aan gereedschap, planten en tuinverlichting; de ontvanger kiest zelf zijn of haar gewenste product(en). De waarde van de cadeaukaart kan de gever zelf bepalen, want de kaart is oplaadbaar tussen de €5,- en €150,-. Huis & Tuin Cadeau is in de winkel en online te koop in verschillende varianten, namelijk in een giftbox, in een envelop, in een hangkaart en als een digitaal gift. Huis & Tuin Cadeau is een product van Huis & Tuin Cadeau B.V.

Hoe lang is Huis & Tuin Cadeau geldig?
 • Huis & Tuin Cadeau is twee jaar geldig vanaf de aankoopdatum. De ontvanger dient de cadeaukaart binnen deze termijn van twee jaar te besteden. Je kunt de geldigheid van jouw Huis & Tuin Cadeau controleren op onze website. De aankoopdatum kan tevens door de verkoper ingevuld worden aan de binnenkant van de cadeauverpakking in het daarvoor bestemde invulvak.

Is Huis & Tuin Cadeau een veilig product?
 • Ja, Huis & Tuin Cadeau is een veilige en betrouwbare cadeaukaart. Wij zien het als belangrijke prioriteit om alle maatregelen te treffen die wij mogelijk achten om die veiligheid en betrouwbaarheid van ons product te kunnen waarborgen. Momenteel is elke cadeaukaart beveiligd met een unieke kaartcode en pincode. De pincode is beschermd door een kraslaag die alleen verwijderd mag worden door de eigenaar van de cadeaukaart.

Hoe kan ik in contact komen met de Service Desk?
 • Als je vragen hebt, kun je die mailen naar de Service Desk van Huis & Tuin Cadeau B.V. via het contactformulier op de website. Onze Service Desk is bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 16.30 uur (m.u.v. feestdagen).

Ik heb een klacht. Waar kan ik met mijn klacht terecht?
 • Klachten over een product of dienst tijdens je aankoop met Huis & Tuin Cadeau kun je het beste bij de winkel waar de aankoop plaatsvond melden. Zij kunnen op dat moment nog werk maken van je klacht, terwijl Huis & Tuin Cadeau B.V. hier achteraf niet veel meer aan kan doen. Uiteraard kun je je klacht met betrekking tot een aankoop ook bij ons melden. Klachten kunnen tot uiterlijk één maand na afloop van besteding worden ingediend via het contactformulier op de website. Klachten betreffende onze dienstverlening kun je op dezelfde manier indienen. Wij streven ernaar om binnen drie werkdagen je klacht in behandeling te nemen en je van een antwoord te voorzien. Je ontvangt altijd een ontvangstbevestiging per e-mail.

Kan ik het tegoed op mijn (verlopen) Huis & Tuin Cadeau laten uitbetalen?
 • Huis & Tuin Cadeau is twee jaar geldig. Is jouw Huis & Tuin Cadeau verlopen? Dan kun je jouw Huis & Tuin Cadeau tot 12 maanden na de verloopdatum gewoon verlengen. Wil je het (resterende) tegoed toch laten uitbetalen? Vul dan dit formulier in. Stuur het ingevulde formulier samen met de verlopen Huis & Tuin Cadeau(s) en pasnummer(s) van de Huis & Tuin Cadeau(s) per aangetekende post naar:

  Huis & Tuin Cadeau B.V.
  Lichtfabriekplein 4
  2031 TE Haarlem
  Nederland

  Huis & Tuin Cadeau(s) die niet aangetekend verzonden zijn worden niet uitbetaald. Het is tevens verplicht om de volgende gegevens op het formulier in te vullen: naam, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, ibannummer en pasnummer(s). Als er gegevens ontbreken kan de uitbetaling niet voltooid worden.

  Huis & Tuin Cadeau is twee jaar geldig. Is jouw Huis & Tuin Cadeau nog niet verlopen maar wil je de kaart wel laten uitbetalen? Dan wordt er €10,- administratiekosten (per Huis & Tuin Cadeau) in mindering gebracht op het tegoed van de Huis & Tuin Cadeau. Huis & Tuin Cadeau(s) met een tegoed lager dan €10,- kunnen niet ingewisseld worden. Meer informatie over deze regeling kun je vinden bij de Algemene Voorwaarden, artikel 10.

Mijn Huis & Tuin Cadeau is niet meer geldig. Kan ik deze cadeaukaart nog gebruiken?
 • Is je cadeaukaart meer dan twee jaar geleden aangeschaft? Dan is deze niet meer geldig. Om te zorgen dat je toch nog gebruik kunt maken van Huis & Tuin Cadeau en je saldo niet verloren gaat, bieden wij de eenvoudige mogelijkheid om je cadeaukaart te verlengen. Je cadeaukaart is dan één jaar geldig. Dit kan tegen een administratieve vergoeding van slechts €5,-. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op viahet contactformulier op de website.

  Let op! Is jouw Huis & Tuin Cadeau langer dan 12 maanden verlopen? Dan is het niet mogelijk om deze te verlengen.

Wat is het saldo op mijn Huis & Tuin Cadeau?
 • Je kunt het saldo van je Huis & Tuin Cadeau op deze website checken in de gele saldochecker bovenaan elke webpagina. Vul je 19-cijferige kaartcode en vervolgens je unieke pincode in in de daarvoor bestemde vakjes en klik op ‘Bekijk’. Je ziet je saldo en de verloopdatum van je Huis & Tuin Cadeau dan verschijnen. Je saldo kan tevens door de verkoper ingevuld worden aan de binnenkant van de cadeauverpakking in het daarvoor bestemde invulvak.

Moet ik mijn Huis & Tuin Cadeau activeren of registreren voordat ik ermee kan betalen?
 • Nee dat is niet nodig. Je kunt met Huis & Tuin Cadeau direct bij een van de aangesloten winkels en webshops betalen. Op deze website kun je wel je saldo en de verloopdatum checken en de voor jou dichtstbijzijnde inleverlocaties bekijken.

Mijn code werkt niet. Hoe kan dat?
 • Wat vervelend dat je code niet werkt! Voor de zekerheid vragen wij je om het nummer van je cadeaukaart nogmaals te controleren. Bij één verkeerd of missend cijfer pakt de website je code al niet meer. Wanneer je problemen blijft ervaren bij het gebruik van je unieke code raden wij je aan om contact op te nemen met onze Service Desk via het contactformulier op de website.

Waar kan ik Huis & Tuin Cadeau besteden?
 • Huis & Tuin Cadeau is te besteden bij alle winkels die op de pagina ‘Acceptanten’ genoemd worden. Je vindt de actuele acceptanten altijd op onze website. Zoek op postcode, woonplaats en/of op winkelketen en kom erachter welke acceptant het dichtst bij jou in de buurt zit. Of zoom in op het landkaartje en bekijk de locaties. Als je op het icoontje klikt, krijg je het adres van de bijbehorende winkel te zien. Ook kun je daar een routebeschrijving opvragen.

Hoe kan ik betalen met Huis & Tuin Cadeau?
 • Met Huis & Tuin Cadeau kun je producten van alle winkels van de aangesloten winkelketens betalen (bekijk hier alle actuele inleverlocaties). Ga naar één van de acceptanten, zoek je product uit, geef je fysieke cadeaukaart af of toon je digitale gift bij de kassa. Is je aankoop duurder dan de waarde van je cadeaukaart? Dan kun je het verschil bijbetalen. Wanneer je aankoop goedkoper is blijft het restsaldo gewoon op je Huis & Tuin Cadeau staan om een andere keer te besteden.
  Let op! Een foto van je kaartcode, een overgeschreven kaartcode of een scan van je pas in een pasbewaarapplicatie zoals Apple Wallet of Stocard wordt niet als geldig betaalmiddel geaccepteerd!

Hoe besteed ik mijn Huis & Tuin Cadeau online?
 • Huis & tuin Cadeau besteed je heel eenvoudig online op de website van de acceptant. Bij de betaling kun je de 19-cijferige code en pincode invoeren.

  Bij online aankopen geldt een maximum van €50,- per transactie. Dit i.v.m de AMLD5 wetgeving.

Moet ik altijd met de fysieke cadeaukaart of een print van mijn digitale gift in de winkel betalen?
 • Ja. Het is niet mogelijk om bij een van de acceptanten te betalen met alleen een foto van je kaartcode, een overgeschreven kaartcode of een scan van je pas in een pasbewaarapplicatie zoals Apple Wallet of Stocard. Neem altijd je fysieke cadeaukaart of een print van je digitale gift mee naar de winkel.

Moet ik het saldo op mijn Huis & Tuin Cadeau in één keer besteden?
 • Huis & Tuin Cadeau kan een waarde hebben tussen €5,- en €150,-. Dit bedrag hoef je niet in één keer te besteden. Wanneer je iets koopt met een lagere waarde dan het bedrag op je cadeaukaart, blijft dat bedrag uiteraard staan om een andere keer te besteden. Is het saldo op je kaart lager? Dan kun je het restant bijbetalen. De waarde van jouw Huis & Tuin Cadeau staat vermeld aan de binnenkant van de verpakking in het daarvoor bestemde invulvakje. Tevens kun je het saldo op je cadeaukaart hier checken.

Waar kan ik Huis & Tuin Cadeau kopen?
 • Huis & Tuin Cadeau is te koop bij de winkels van onder andere Primera, Bruna, Jumbo, AKO, ANWB, The Read Shop, Cigo, Plantage, Tabaktief en Tabaronde. Op deze website kun je de actuele verkooppunten altijd bekijken. Zoek op postcode, woonplaats en/of op winkelketen en kom erachter welk verkooppunt het dichtst bij jou in de buurt zit. Of zoom in op het landkaartje en bekijk de locaties. Als je op het icoontje klikt krijg je het adres van de bijbehorende winkel te zien. Ook kun je daar een routebeschrijving opvragen. Daarnaast kun je Huis & Tuin Cadeau ook altijd hier bestellen (zowel de fysieke als de digitale variant).

Welke betaalmogelijkheden heb ik als ik Huis & Tuin Cadeau online wil bestellen?
 • Je kunt Huis & Tuin Cadeau via onze website bestellen en veilig betalen via iDeal of creditcard.

Kunnen er nog extra kosten berekend worden?
 • Als je Huis & Tuin Cadeau fysiek per post laat bezorgen betaal je €1,95 verzendkosten naast het bedrag waarmee je de cadeaukaart wilt opladen. Je kunt er ook voor kiezen om je Huis & Tuin Cadeau digitaal per e-mail te versturen en dan betaal je geen verzendkosten. Kies je bij een acceptant een product dat duurder is dan de waarde die op je Huis & Tuin Cadeau staat? Dan betaal je het resterende bedrag bij.

Wat is de levertijd wanneer ik Huis & Tuin Cadeau bestel?
 • Als je via de website van Huis & Tuin Cadeau een bestelling plaatst op werkdagen vóór 15.00 uur, wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Als je je bestelling op werkdagen ná 15.00 uur plaatst, wordt deze de volgende dag verzonden. De verzending vindt plaats via DPD en voor eventuele vertraging vanuit deze partij zijn wij niet aansprakelijk. Huis & Tuin Cadeau B.V. is afhankelijk van deze organisatie in het verzendproces, maar doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je bestelling zo snel mogelijk bezorgd wordt. Heb je Huis & Tuin Cadeau met spoed nodig? Dan adviseren wij je om naar het voor jou dichtstbijzijnde verkooppunt te gaan om Huis & Tuin Cadeau te kopen of voor de optie te kiezen om Huis & Tuin Cadeau digitaal te bestellen via deze website. Je ontvangt de digitale variant van Huis & Tuin Cadeau dan direct in je mailbox of de mailbox van de ontvanger.

Hoe werkt de digitale variant van Huis & Tuin Cadeau?
 • Via onze website kun je naast de fysieke variant van Huis & Tuin Cadeau ook een digitale gift bestellen. De digitale variant ontvang je per e-mail binnen één minuut in je eigen inbox. Je kunt er ook voor kiezen om de digitale versie van Huis & Tuin Cadeau direct naar de ontvanger te laten e-mailen. Op het digitale cadeau staat een unieke code. Op onze website kan de ontvanger het saldo en de geldigheid controleren door die unieke code in te voeren. De ontvanger dient de e-mail met code te tonen en kan dan met die mail betalen in de winkel.

Wat moet ik doen als ik geen bevestiging van mijn bestelling ontvangen heb?
 • Als je geen bevestiging per e-mail hebt ontvangen, raden wij je aan om contact op te nemen met onze Service Desk via het contactformulier op de website. Om je snel te kunnen helpen is het van belang om de volgende gegevens bij de hand te houden: de naam waarop de bestelling is gemaakt, het bijbehorende e-mailadres, de besteldatum en indien bekend het ordernummer.

Is mijn bestelling naderhand nog te wijzigen?
 • Het is alleen mogelijk adreswijzigingen door te geven nadat je bestelling is voltooid. Dit dien je echter binnen één uur na je bestelling telefonisch door te geven aan onze Service Desk via het contactformulier op de website. Het is niet mogelijk een reeds betaalde bestelling of een bestelling die bij de bank in behandeling is achteraf te annuleren. Dit heeft te maken met de snelle afhandeling van Huis & Tuin Cadeau B.V.

Hoe plaats ik een zakelijke bestelling?
 • Wil je een zakelijke bestelling plaatsen? Vrijblijvend advies of een offerte aanvragen? Neem contact op met onze B2B Accountmanager Nieky Franchimont via +31 (0)6 14877047 of [email protected]. Er is van alles mogelijk! Ook het personaliseren van onze producten behoort tot de mogelijkheden.

Ik wil mijn aangekochte product retourneren, krijg ik mijn saldo terug op mijn Huis & Tuin Cadeau?
 • Wanneer je toch je aankoop wil retourneren welke je met je Huis & Tuin Cadeau hebt betaald, is dat uiteraard mogelijk. Let op: het kan per retailer verschillen hoe je je geld terug krijgt. Zo is het mogelijk dat je het geld cash terug krijgt, middels retour-pinnen of je krijgt een cadeaukaart van de winkel, tegoedbon of kortingscode met de waarde van je aankoopbedrag. Het tegoed komt niet terug op je Huis & Tuin Cadeau. Het is aan de deelnemer zelf om te bepalen wat hun retourbeleid is, als consument heb je hier helaas geen inspraak in.

CONTACT
 • Heb je een vraag of klacht over DE Cadeaukaart? Wij helpen je graag verder.

  Mocht je een dringende vraag hebben stuur dan een mail naar het contactformulier op de website. Wij proberen jouw vragen binnen 5 werkdagen in behandeling te nemen.

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden?
Onze Klantenservice is bereikbaar via het contactformulier of telefonisch. Stuur jouw vraag via het contactformulier. Onze Klantenservice reageert binnen 6 dagen op je vraag.

Contact
Selecteer een onderwerp

* Verplichte velden

Heb je een vraag of een opmerking? We helpen je graag! Je kunt hiervoor gebruik maken van het contactformulier hierboven.

Je kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via +31(0)235186191, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, of mailen naar [email protected]. Voor een snellere reactie raden wij je nadrukkelijk aan om gebruik te maken van het contactformulier.